Gesztenyés göngyölt hús recept
A Gesztenyés göngyölt hús hozzávalói:1 kg-os sertés rövidkaraj
1 csomag nem édes gesztenyemassza
2 zsemle
2 tojás
10 dkg gomba
só
bors
Piros Arany
1 fej vöröshagyma
2 szem borókabogyó
tej
vaj
olaj
víz
A Gesztenyés göngyölt hús elkészítési módja:
A húst úgy vágjuk szét, hogy szétterítve egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk. A gesztenyemasszát összenyomkodjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomjuk, és összekeverjük a gesztenyével. A gombát felaprítjuk, és vajon megpároljuk. Ezután a nyers tojásokkal együtt a gesztenyhez adjuk. sózzuk, borsozzuk. (Ha a massza túl híg, keverjük össze zsemlemorzsával.) A keveréket a hússzeletre kenjük, összegöngyöljük, és megtűzzük, majd olajon átsütjük. Bekenjük Piros Arannyal, hozzáadjuk a hagymát, borókabogyót és a vizet, majd lefedjük, és megpároljuk. Végül sütőbe tesszük, és megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 27. 09:43
A gesztenyés göngyölt hús elkészítési módja és hozzávalói.