Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal recept

Fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal recept

A Fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal hozzávalói:
60 dkg tarja
1 fej fokhagyma
11 kávéskanál őrölt kömény
1 ek. csemege paprikakrém
só és bors
1 csokor petrezselyem
25 dkg burgonya
hordós savanyúság


A Fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal elkészítési módja:
Forrásban lévő vízben pároljuk meg héjában a burgonyát, majd pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A paprikakrémet jól összedolgozzuk a köménnyel, a zúzott fokhagyma felével és ízlés szerint sóval, valamint borssal. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és beleforgatjuk a keverékbe. Pihentessük 12 órát, majd egy serpenyőben olajon mindkét oldalát jól megsütjük. A szaftban süssük néhány percig a krumplit, közben pedig fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel, valamint a maradék zúzott fokhagymával. A sült húst a burgonyával és a savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A fokhagymás tarja sült burgonyával és hordós savanyúsággal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook