Göngyölt sertéskaraj recept
A Göngyölt sertéskaraj hozzávalói:60 dkg csontozott karaj
5 dkg bacon szalonna
10 dkg hagyma
10 dkg gomba
10 dkg csemege uborka
só
bors
olaj
3 ek. liszt
1 dl tejföl
3 dl húsleves (kockából)
1 ek. mustár
A Göngyölt sertéskaraj elkészítési módja:
A húst kicsit kiklopfoljuk. A hagymát felaprítjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk, majd a hagymával megpirítjuk. Az uborkát és a gombát felszeleteljük, majd a szalonnára tesszük, sózzuk, és borsozzuk. Amikor a zöldségek is megpirultak, a ragut a húsra tesszük, majd feltekerjük, és megtűzzük. lisztbe hempergetjük, majd olajon megsütjük. Amikor kész, kivesszük a húst, és az olajba tesszük a mustárt és a lisztet, megpirítjuk, hozzáöntjük a húslevest, majd a hústekercseket visszatesszük. Lassan forraljuk, belekeverjük a tejfölt, és besűrítjük. Rizzsel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 29. 09:56
A göngyölt sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.