Pudingos alma pie recept
A Pudingos alma pie hozzávalói:toltelek:
6 savanyu alma (en legalabb 8-at teszek)
50 gr vaj
fel pohar cukor
keves fahej
4 t. feherje
1 csomag puding (80 gr)
2-3 ek baracklekvar
tesztahoz:
350 gr sutoporos liszt
200 gr vaj
4 t. sargaja
2 ek cukor
A Pudingos alma pie elkészítési módja:
Eloszor is az almat leszeleteljuk es keves cukorral, fahejjal a vajon megparoljuk, majd felretesszuk hulni. Tesztahoz valokat osszedolgozzuk, pinpong nagysagu tesztat leveszunk belole es a melyhutobe tesszuk, a tobbit belenyomkodjuk a tortaformaba (rugos), ugyhogy az oldalara is keruljon. Megkenjuk baracklekvarral, beletesszuk a kihult almat, a feherjet felverjuk, majd belekeverjuk a pudingport es raontjuk az alma tetejere, erre reszeljuk a melyhutobe felretett tesztat. 200 fokon sutjuk 40 percig.
az en tapasztalatom, hogy a tetejen a reszelt teszta hamar megeg es tulajdonkeppen a suto also reszere kell tenni vagy a sutes elejen ratenni alufoliat vagy sutopapirt. A tojasfeherjes pudingporbol(nem instant) iszonyuan finom krem lesz!
Kep van.
FIGYELEM! HELYESBITES!!!!
CSAK MOST VETTEM ESZRE, HOGY A TESZTAHOZ IRTAM A T. FEHERJET A T. SARGAJA HELYETT. ELNEZEST KEREK!!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2008. máj. 14. 08:42
A pudingos alma pie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.