Göngyölt marhahús tejfölös hagymaszószban recept
50 perc
A Göngyölt marhahús tejfölös hagymaszószban hozzávalói:
4 szelet marhahús
4 db főtt tojás
1 pohár tejföl
6 db vöröshagyma
1 evőkanál liszt
étolaj, só, bors
A Göngyölt marhahús tejfölös hagymaszószban elkészítési módja:
A marhahús szeleteket vékonyra kloffoljuk, a hagymát apróra vágjuk és olajon pirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, a hagymával meghintjük. 1-1 főtt tojást helyezve rá. Összegöngyöljük a hússzeleteket, kívül is sózzuk, borsozzuk. Majd visszatesszük a lábasba a maradék hagymára. Vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk 30 percig. Egy kanál lisztből a tejföllel habarást készítünk, és behabarjuk a hagymás mártást. Jól átforraljuk,majd az egészet átpasszírozzuk. Az így kapott hagymaszószra helyezzük a húsroládokat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. máj. 21. 14:10
A göngyölt marhahús tejfölös hagymaszószban elkészítési módja és hozzávalói.