Mézes pikáns csirkeszárnyak recept
70 perc
A Mézes pikáns csirkeszárnyak hozzávalói:
8 db csirke szárny,
só,
bors,
3 evőkanál magos mustár (én sima mustárt használtam),
1,5 ek méz,
½ kk apróra vágott csípős (én üvegben Erős Pistát használtam),
½ kk paprikakrém (csípős),
olaj
A Mézes pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja:
A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát, a csípőst és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban állni hagyjuk. Egy tepsibe olajat öntünk úgy, hogy a szárnyakat 1/4-ig ellepje. Egymás mellé sorakoztatjuk a szárnyakat, ráöntjük az összes pácot, lefóliázzuk és 200 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 10-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: picurka13, 2009. máj. 20. 11:33
A mézes pikáns csirkeszárnyak elkészítési módja és hozzávalói.