Bodzaszörp recept
A Bodzaszörp hozzávalói:6 l víz
3 kg cukor
10 dkg borkősav
3 felkarikázott citrom
10-15 nagyobb bodzavirág(én többet szoktam,jobban
érződik a bodza ize)
A Bodzaszörp elkészítési módja:
a cukrot a vízbe keverem, felforralom, és szirupot főzök belőle. Megvárom, amíg teljesen kihűl, és belekeverem a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedem, és hűvös helyen (hűtőben, spájzban) 1 hétig tárolom. (ez idő alatt minden reggel és este átkeverem az egészet) A hét leteltével literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverek a fazékba, majd leszűröm és jó alaposan kimosott üvegekbe töltöm a kész szörpöt. Parafadugóval lezárom, és elteszem a spájzba.
De azonnali fogyasztásra is jó.
Én többször csinálok,mert nálunk kelendő ez a szörp.Nagyon finom!!!!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Maca23, 2007. máj. 16. 22:17
A bodzaszörp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.