Bogyós gyümölcsökből csemege, Imre gusztusa szerint v1.0 recept
5 perc
semmi
semmi
kevés
A Bogyós gyümölcsökből csemege, Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
fejenként:
1 nagyobb pohárnyi bogyós vagy más lédús gyümölcs
1-2 mokkáskanálnyi KRISTÁLYcukor
1-2 evőkanálnyi tej vagy tejszín
(a cukor kivételével minden más lehűtve)
A Bogyós gyümölcsökből csemege, Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
CSINÁLD MAGAD! - mozgalom keretén belül készítheti ki-ki saját magának egyéni ízlése szerint: A gyümölcsöt (áfonya, földieper, erdei szamóca, szeder, faeper, kékszőlő, sárga- vagy görögdinnyedarabok stb.)a pohárban -a cukor hozzáadása után- kávéskanállal durván összecsuszmákolom. Hozzáöntöm a tejet vagy tejszínt, és jól összekavarom. Kész is.
Minden adaghoz csak egyféle gyülölcsöt használok. Itt a vegyigyüminek semmi helye!
Továbbá: csak kanállal dolgozom; mixelő csodamasinák, kíméljetek!
Kitűnő desszert! Jó étvágyat hozzá!
(itt még a laza fröccsre sincs szükség!:))))
Kategória: Turmixok receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. márc. 30. 10:23
A bogyós gyümölcsökből csemege, imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.