Provance-i pulykamell csőben sült karfiollal egybesütve. recept
60 perc
Kalóriaszegény
A Provance-i pulykamell csőben sült karfiollal egybesütve. hozzávalói:
1.2 kg. pulykamell,
1 kg. karfiol,
15 dkg. trappistasajt,
4-5 dl. tejföl,
2 tojás,
olaj,
provance-i csirke, fűszerkeverék
bors, só
őrölt 1 kk.szerecsendió
A Provance-i pulykamell csőben sült karfiollal egybesütve. elkészítési módja:
A pulykamellet megmossuk, és hosszában, egyforma vékony szeletekre vágjuk.A szeleteket sózzuk,és provance-i fűszerkeverékkel megszórjuk, egymásra rakjuk és pár órára berakjuk a hűtőbe. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós őrölt köménymagos vízben megfőzzük, de ne túl puhára. A trappistasajtot lereszeljük, a 2 db. tojást felverjük beleteszünk egy kis sót és az őrölt szerecsendiót. Ezután a tojáshoz adjuk a sajtot és a tejfölt, az egészet jól elkeverjük. Ezután elővesszük a pulykamelleket, és olajon mindkét oldalukat megkapatjuk,majd egy tűzálló tálba lerakjuk az összeset. Erre jön a leszűrt karfiol, amit egyenletesen ráterítünk a húsokra. Ha ez kész, a végén a sajtos tejfölös tojással leöntjük az egészet. Az elősütésből maradt olajjal meglocsoljuk a tetejét. Előmelegítjük a sütőt és kb. 40 percig sütjük, amig a teteje világos barnára nem sül. Köretnek petrezselymes burgonyát adtam és uborka salátával kínáltam.
Jóétvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 61fc1393dd, 2010. máj. 10. 22:14
A provance-i pulykamell csőben sült karfiollal egybesütve. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.