Darált húsos rakott krumpli recept

1,5 kg krumpli
30 dkg darált sertéshús
1 nagy hagyma
1 doboz tejföl
30 dkg sajt
kakukkfű
bazsalikom
rozmaring
kevés olaj
A Darált húsos rakott krumpli elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük kihűtjük, felkarikázzuk. A hagymát kockára vágjuk kevés olajon üvegesre pirítjuk,hozzá adjuk a darált húst, sózzuk meg,majd a fűszereket is adjuk hozzá,pirítsuk fehéredésig,majd félre húzzuk a tűzről, ha kicsit kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt is. Egy jénai tálat olajozzunk ki, majd fektessünk két réteg krumplit az aljába, erre pedig tegyünk a húsos keverékből. Folytassuk a rétegezést, amit a darált hússal zárunk. A tetejére szórjunk jó sok reszelt sajtot, majd előmelegített sütőbe,kb 30percig süssük meg.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. okt. 2. 12:41
A darált húsos rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.