Morzsás almakrém recept
A Morzsás almakrém hozzávalói:kb. 1 kg alma (vagy amennyit szeretnél, sütéskor felére összeesik!)
ízlés szerint fahéj,
citromlé
kb. 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2-3 dkg vaj
1 ek. méz
A Morzsás almakrém elkészítési módja:
Én savanykás almából, most nyári almából készítem. Az almát uborkagyalun vagy nagy lyukú reszelőn lereszelem, fahéjjal megszórom, esetleg egy citrom levével meglocsolom (mi savanykásabban szeretjük). Egy jénai tálba öntöm. A lisztet, vajat, mézet összemorzsolom, az alma tetejére szórom, és kb. fél óra alatt közepes hőmérsékleten sütöm, míg a morzsa ropogós-aranyra pirul.
A mennyiségeket csak kb. írom, mert az alma-morzsa arány szabadon variálható, ízlés szerint. Még nem próbáltam, de szerintem nagyon finom lehet szilvával, körtével, ill. más gyümölcsökkel, esetleg keverve is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 7. 07:30
A morzsás almakrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.