Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sütőben sült fánk recept

Sütőben sült fánk recept

A Sütőben sült fánk hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
6 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás sárgája
5 dkg margarin
lekvár


A Sütőben sült fánk elkészítési módja:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a szoba hőmérsékletű margarinnal és a tojásokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a cukrot, a vaníliát és a maradék tejet. Jól összegyúrjuk, ha a tészta ragadós, akkor még egy kevés lisztet szórunk hozzá. Mikor megfelelő állagú, letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nem kell túl vékonynak lennie, majd tetszés szerinti méretre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a fánkokat, a közepükbe az ujjunkkal, vagy egy pohár aljával kisebb mélyedéseket nyomunk, ide kerül a lekvár. 160 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült megszórhatjuk porcukorral, de enélkül is finom.

A fánk finom, de ha nagyon megszívja magát olajjal, akkor már kevésbé ízletes. Azért jó ez a recept, mert a fánk így nem lesz olajos, az állaga kicsit a buktáéra hasonlít. Kóstold meg, biztosan tetszeni fog!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sütőben sült fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook