Sütőben sült fánk recept
A Sütőben sült fánk hozzávalói:50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
6 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás sárgája
5 dkg margarin
lekvár
A Sütőben sült fánk elkészítési módja:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a szoba hőmérsékletű margarinnal és a tojásokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a cukrot, a vaníliát és a maradék tejet. Jól összegyúrjuk, ha a tészta ragadós, akkor még egy kevés lisztet szórunk hozzá. Mikor megfelelő állagú, letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nem kell túl vékonynak lennie, majd tetszés szerinti méretre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a fánkokat, a közepükbe az ujjunkkal, vagy egy pohár aljával kisebb mélyedéseket nyomunk, ide kerül a lekvár. 160 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült megszórhatjuk porcukorral, de enélkül is finom.
A fánk finom, de ha nagyon megszívja magát olajjal, akkor már kevésbé ízletes. Azért jó ez a recept, mert a fánk így nem lesz olajos, az állaga kicsit a buktáéra hasonlít. Kóstold meg, biztosan tetszeni fog!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2017. okt. 6. 14:59
A sütőben sült fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.