Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán recept
40 perc
A Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán hozzávalói:
4 főre:
1 kg csirkemell
olaj a kisütéshez
Bundához:
9 ek liszt
1 ek olaj
1 db tojás
1 kk só
fél dl víz
fél cs sütőpor
Mázhoz:
25 dkg ketchup
3 ek méz
4 ek szezámmag
A Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán elkészítési módja:
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. -Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit, összekeverve sűrű masszát készítünk. -Beleforgatjuk a masszába a húst. -A máz hozzávalóit összekeverjük. -A bundás húst bő forró olajban pár perc alatt kisütjük. Ahogy kivesszük az olajból, a mázba forgatjuk.
Én 800g csirkemellből csináltam és a bundából és a mázból is még egyszer kellett adagot készítenem, hogy elég legyen hozzá.
A mázhoz egy kis vizet is tettem, hogy hígabb legyen.
Nagyon finom, frissen ropogós!
Lehet csípős ketchuppal is készíteni, aki kedveli a pikáns ízeket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d'moni, 2012. júl. 25. 17:02
A szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.