Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán recept

Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán recept

Elkészítési idő 40 perc

A Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán hozzávalói:
4 főre:
1 kg csirkemell
olaj a kisütéshez

Bundához:
9 ek liszt
1 ek olaj
1 db tojás
1 kk só
fél dl víz
fél cs sütőpor

Mázhoz:
25 dkg ketchup
3 ek méz
4 ek szezámmag


A Szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán elkészítési módja:
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. -Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit, összekeverve sűrű masszát készítünk. -Beleforgatjuk a masszába a húst. -A máz hozzávalóit összekeverjük. -A bundás húst bő forró olajban pár perc alatt kisütjük. Ahogy kivesszük az olajból, a mázba forgatjuk.

Én 800g csirkemellből csináltam és a bundából és a mázból is még egyszer kellett adagot készítenem, hogy elég legyen hozzá.

A mázhoz egy kis vizet is tettem, hogy hígabb legyen.

Nagyon finom, frissen ropogós!
Lehet csípős ketchuppal is készíteni, aki kedveli a pikáns ízeket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A szezámmagos csirke, mint a kínai konyhán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook