Anyák napi csirkemell recept
40 perc
Az Anyák napi csirkemell hozzávalói:
csirkemell(a mennyisége a személyek számától függ)
vaj(edény kikenésére)
majonéz
fokhagyma(3-4 gerezd)
alma
húsleveslé
1 doboz tejszín
Az Anyák napi csirkemell elkészítési módja:
Majonézzel bekenem az elszeletelt csirkemellek mindkét felét és 1-2 órát a hűtőben pihentetem. Kivajazok egy tálat(pl.jénai) és az aljára aprítok néhány gerezd fokhagymát. Rátszem a majonézes, sózott, borsozott csirkemelleket és a félbe(vagy negyedbe)vágott almákat a tetejére(lehetőleg minden hússzeletre jusson alma). Ezután ráöntöm a húsleves levét úgy, hogy ne takarja el a húsokat. 200 fokos sütőben kezdem el sütni. Kb 30-40 perc múlva, amikor félig puha a hús, ráöntöm az egészre elosztva az egy doboz tejszint, majd még mindig lefedve, visszatolom a sütőbe kb. ugyanennyi időre. Utána ellenőrizem a húsoka puhaságát, és ha már finom, omlós, 5-10 perc alatt szépen bepiritom a tetejét.
Isteni finom, puha a husi. Petrezselymes krumplival és vegyes salátával tálaltam.
Nem vagyok gyakorlott szakácsnő, de még én sem rontottam el, Anyák napi ebédnek készítettem és mindenkinek ízlett.
Jó étvágyat hozzá;)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 55e31545d5, 2011. máj. 14. 10:41
Az anyák napi csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.