Sonkakrémes rakott burgonya recept

1 kg burgonya
30 dkg füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 poharas tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
6 dkg margarin
2 tojás
6 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál zsír
1 csokor snidling
A Sonkakrémes rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, karikára vágjuk, egy harmad részét zsírral kikent tűzálló tálba tesszük. A sonkát megfőzzük, ledaráljuk a hagymával és fokhagymával, kikeverjük a borssal, margarinnal, tejföllel, tojással, s egyharmad részével leöntjük a burgonyasort, majd megint burgonya és megint sonkakrém, - amíg az anyagunk el nem fogy. Tetejére sonkakrém kerül, megszórjuk reszelt sajttal összekevert snidlinggel és sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Idény szerinti salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 11. 07:51
A sonkakrémes rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.