Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pikáns pacalleves recept

Pikáns pacalleves recept

A Pikáns pacalleves hozzávalói:
0,5 kg konyhakész pacal
1/2 citrom
4 evőkanál eperlevél vagy kis kocka tészta
őrölt bors
cukor
szerecsendió
1 kisebb fej hagyma
mustár
2 db babérlevél
tejföl
fűszerkeverék
húsleves kocka

liszt


A Pikáns pacalleves elkészítési módja:
A pacalt sós vízben félig megfőzzük, csíkokra vágjuk. Felengedjük 2 liter vízzel, beleteszünk 2 szál babérlevelet, 1 szelet citromot, 1 kávéskanál fűszerkeveréket, 2 db húsleves kockát, egy kisebb apróra vágott hagymát, és mikor megpuhult, kivesszük a babérlevelet, citromkarikát és belefőzzük a tésztát. 3 evőkanál étolajon 2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk, elkeverjük 1 evőkanál liszttel és felengedjük a levessel. Ízesítjük 2 késhegynyi szerecsendióval, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 evőkanál mustárral, belefacsarjuk a maradék fél citrom levét, - mikor felforrt, levesszük és elkeverünk benne 3-4 evőkanál tejfölt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pikáns pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook