Bakonyi pacalleves recept
A Bakonyi pacalleves hozzávalói:0,5 kg konyhakész pacal
6 szem egész bors
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
olaj
só
30 dkg bármilyen ehető gomba
1 evőkanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 tojás
7 evőkanál finomliszt
1 kis poharas tejföl
petrezselyem vagy snidling
A Bakonyi pacalleves elkészítési módja:
A pacalt a szemes borssal, babérlevéllel, fokhagymával sós vízben megfőzzük, - leszűrjük, csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, s mikor elfőtte a levét, beletesszük a pacalt, elkeverjük a pirospaprikával, őrölt borssal és felengedjük 2 liter vízzel, ha felforrt, megsózzuk, takarékon még 20 percig főzzük. A tojásból, 1 dl vízből, 7 evőkanál lisztből galuskatésztát készítünk, beleszaggatjuk a levesbe és levéve a tűzről elkeverjük benne a tejfölt. Friss vagdal petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 4. 18:51
A bakonyi pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.