Borsos csirke sütőben recept
A Borsos csirke sütőben hozzávalói:Hozzávalók
1 konyhakész egész csirke,
3 dkg liszt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor, olaj,
1 babérlevél,
3 szem szegfűszeg,
só,
durvára őrölt fekete bors
A Borsos csirke sütőben elkészítési módja:
Elkészítés A csirkét nyolc darabba vágjuk. Tálba tesszük, meghintjük frissen őrölt fekete borssal és leöntjük a borral. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A húsdarabokat a pácból kivesszük, besózzuk, majd áttesszük egy tűzálló tálba. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a csirke páclevével. Babérlevéllel, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk. A csirkére öntjük, és forró sütőben megsütjük. Kukoricás rizzsel kínáljuk. Tipp: Vörös borral még jobb, valamint lehet a tepsibe a husi mellé krumplit is tenni, akkor egyszerűbb a dolog, nem kell még külön főzőcskézni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. szept. 3. 10:50
A borsos csirke sütőben elkészítési módja és hozzávalói.