Kevert meggyes-csokis süti recept
45 perc
A Kevert meggyes-csokis süti hozzávalói:
50 dkg liszt
5 dl tejföl
4 tojás
25 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
2 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 citrom leve, héja
1 kg magozott meggy vagy befőtt
10 dkg étcsokoládé apróra tördelve
A Kevert meggyes-csokis süti elkészítési módja:
tojás sárgáját a cukorral jó habosra keverjük, azután a sütőporral elkevert lisztet a tejföllel felváltva belekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citromlevet és héját, valamint az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk gyengén a tésztába. Legvégén pedig a meggyet és csokit keverjük a tésztába. Az egész masszát (jó sűrűnek kell lennie) kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és kb. 1 óra alatt készre sütjük 180 fokos sütőben.
Nagyon kiadós és mutatós, de célszerű kihűlt állapotban felvágni, hogy a csoki vissza tudjon keményedni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 17. 20:38
A kevert meggyes-csokis süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.