Gesztenyés falatka recept
A Gesztenyés falatka hozzávalói:48 dkg.liszt
28 dkg.margarin
8 dkg.cukor
1 tojás
1,5dkg. élesztő
2 kanál tejföl
só
50 dkg. kész gesztenyepüré
A Gesztenyés falatka elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos cukrozott tejben megfuttatott élesztővel,cukorral, tejföllel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, és egy kicsit pihentetjük.Ezután vékonyra kinyújtjuk, kockára vágjuk, és kevés rummal,cukorral,vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük.Kiflialakra formázzuk,tepsibe rakjuk, és felvert tojással megkenjük.30 percig pihentetjük, (kelesztjük), és mérsékelten meleg sütőbe pirosra sütjük.Ha megsült, vaníliás porcukorral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PAGI62, 2008. febr. 17. 18:31
A gesztenyés falatka elkészítési módja és hozzávalói.