Babapiskóta torta recept
45 perc
A Babapiskóta torta hozzávalói:
1 csomag babapiskóta
1/2 rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás puding
4-5 evőkanál darált dió
mazsola (ízlés szerint)
1 l tej
6 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
csokiöntet
A Babapiskóta torta elkészítési módja:
1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként belerakom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót, és a csokiöntetet. A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom. A tejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet - majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a tejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe. Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 17. 20:33
A babapiskóta torta elkészítési módja és hozzávalói.