Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piskóta csokiszósszal (sütés nélküli) recept

Piskóta csokiszósszal (sütés nélküli) recept

A Piskóta csokiszósszal (sütés nélküli) hozzávalói:
1 csomag babapiskóta,
kb. 1 liter tej (kb. fél liter hidegen a piskóták áztatására, a maradék a csokiszószhoz),
1-2 csomag vaníliás cukor,
1 kiskanál rum vagy rumaroma,
4 evőkanál jó minőségű kakaópor,
3 evőkanál cukor,
kb. 5 dkg apróra tört dióbél.


A Piskóta csokiszósszal (sütés nélküli) elkészítési módja:
A babapiskótákat egyenként belemártjuk a vaníliás cukorral ízesített tejbe, majd egy szép üvegtálba egymás mellé fektetve lerakjuk. Soronként egy kis diót szórunk rá. A kakaóporból, a cukorból és a tejből, a rummal csokiszószt főzünk. Kicsit be kell sűrűsödnie, de azért még melegen folyékony legyen. Ha mar kicsit kihűlt, a babapiskótára öntjük szép egyenletesen, a tetejét fél diókkal díszítjük. Legalább fél napig hűtjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskóta csokiszósszal (sütés nélküli) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook