Amarinda kávés sütije recept
Az Amarinda kávés sütije hozzávalói:Tészta:
6 tojás
2 kanál darált kávé
19 kanál porcukor
7 kanál főzött feketekávé
10 dkg darált dió,annak hiányában zsemlemorzsa
9 kanál rétesliszt,vagy sima liszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
0,5 liter tej
2 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
15 dkg vaj (vagy margarin)
Tetejére:
csokimáz
Egyéb:
babapiskóta,
kávé,amibe a piskótákat mártogatjuk
szögletes keksz(én vajaskekszet használtam)
Az Amarinda kávés sütije elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Belekeverjük a darált kávét, diót(vagy zsemlemorzsát), a főzött kávét, végül a sütőporos lisztet. Felverjük a tojások fehérjét jó keményre, és óvatosan összeforgatjuk a tésztamasszával. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a vaníliapudingot. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és összeforgatjuk a kihűlt pudinggal. A krém felét a tészta tetejére kenjük.Erre kávéba mártogatott babapiskótát teszünk.Rákenjük a krém másik felét.A tetejét kirakjuk szögletes kekszekkel.Végül a kekszekre csokimáz kerül.
Rövid idő alatt megpuhul a babapiskóta is,a keksz is,nem kell aggódni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b0119787e9, 2010. nov. 28. 13:38
Az amarinda kávés sütije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.