Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Amarinda kávés sütije recept

Amarinda kávés sütije recept

Az Amarinda kávés sütije hozzávalói:
Tészta:

6 tojás
2 kanál darált kávé
19 kanál porcukor
7 kanál főzött feketekávé
10 dkg darált dió,annak hiányában zsemlemorzsa
9 kanál rétesliszt,vagy sima liszt
1/2 csomag sütőpor

Krém:

0,5 liter tej
2 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
15 dkg vaj (vagy margarin)

Tetejére:

csokimáz

Egyéb:

babapiskóta,
kávé,amibe a piskótákat mártogatjuk
szögletes keksz(én vajaskekszet használtam)


Az Amarinda kávés sütije elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Belekeverjük a darált kávét, diót(vagy zsemlemorzsát), a főzött kávét, végül a sütőporos lisztet. Felverjük a tojások fehérjét jó keményre, és óvatosan összeforgatjuk a tésztamasszával. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a vaníliapudingot. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és összeforgatjuk a kihűlt pudinggal. A krém felét a tészta tetejére kenjük.Erre kávéba mártogatott babapiskótát teszünk.Rákenjük a krém másik felét.A tetejét kirakjuk szögletes kekszekkel.Végül a kekszekre csokimáz kerül.

Rövid idő alatt megpuhul a babapiskóta is,a keksz is,nem kell aggódni!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az amarinda kávés sütije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook