Rozmaringos pecsenye recept


1 kg sertéscomb
2 zöldpaprika
1 fej fokhagyma
1 dl olaj
rozmaring
bazsalikom
flekkenfűszer
só
bors
A Rozmaringos pecsenye elkészítési módja:
A húst kb. 4 cm-es kockákra felaprítjuk,a fokhagymát megtisztítjuk,a paprikákat felszeleteljük. Forró olajon a húst kicsit megkapatjuk,a fűszereket,a fokhagymát,a zöldpaprikát hozzátesszük. Nagyon lassú tűznél,fedő alatt 2 óra hosszat pároljuk, egyszer-egyszer megkeverjük,de ne sokat emelgessük a fedőt. Ha megpuhult, áttesszük jénai tálba, és sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük.
Én párolt rizzsel szoktam tálalni,de ki-ki ízlése szerint.Akár főzelékre is lehet tenni feltétnek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: b0119787e9, 2011. nov. 8. 11:44
A rozmaringos pecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.