Köröm pörkölt recept

3 kg sertés köröm
4 cikk fokmagyma
1 kk öröltköménymag
3 vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
só
bors
1 kg krumpli
A Köröm pörkölt elkészítési módja:
A körmöt nagyon meg tisztitjuk, el daraboljuk, és lábasba tesszük, rádobjuk, a vöröshagymát, sót, borsot, köménymagot,és a füszerpaprikát (jó kuktába főzni) annyi vízet öntünk rá hogy ne lepje el.Lassan 3 óráig főzzzük,majd a krumplit hosszukára vágjuk, és belefőzzük. Forron tálaljuk savanyusággal.
Lehet, hogy keressük az olajat vagy a zsirt belőle, de gondoljuk, ha kocsonyát főzzünk mennyi zsirt kanalazunk le róla,bőven elég ami kifől belőle.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. nov. 7. 08:00
A köröm pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.