Feketebabos hal recept
A Feketebabos hal hozzávalói:- 1db 60 dekás hal
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 darab friss gyömbér
- 3 csilipaprika
- 1 kis doboz kínai feketebab konzerv
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 kávéskanál ecet
- 1 csipet keményítő
A Feketebabos hal elkészítési módja:
A fokhagymát + az egyik darab gyömbért + 1 kávéskanál sót és borsot tegyünk mozsárba és törjük össze. Az így keletkezett krémmel kenjük be a halat kívül-belül, és hagyjuk egy órát állni. Ezalatt vágjuk fel a másik gyömbért és az egyik chilipaprikát vékony csíkokra hosszanti irányban. Keverjük össze az olajat, ecetet és a szójaszószt, adjuk hozzá a gyömbért és a chilit, majd a leöblített feketebabot. Helyezzük a halat egy tűzálló tálba, öntsük rá a feketebabos keveréket és pihentessük 15 percig. Ezután tegyük gőz fölé a tálat és letakarva pároljuk 40 percig.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. júl. 21. 21:46
A feketebabos hal elkészítési módja és hozzávalói.