Chiken Tikka Masala recept
40 perc
A Chiken Tikka Masala hozzávalói:
* 1 kis vöröshagyma, aprítva
* 1 zöld chili, magtalanítva, aprítva
* 1.5cm gyömbér, reszelve
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 ek mogyoróolaj
* 30 dkg bőrtelen csirkefilé (comb vagy mell)
* 1 csipetnyi chilipor
* ½ tk kurkuma por
* 1 tk garam masala por
* ½ ek barnacukor
* ½ ek sűrített paradicsom
* 20 dkg paradicsom konzerv (aprított)
* ½ dl zöldségleves
* Kb 10 db curry levél (opcionális)
* 1 dl krémes joghurt
* 1 maréknyi koriander, aprítva
A Chiken Tikka Masala elkészítési módja:
1. A hagymát, chilit, gyömbér és fokhagymát pasztává pürézzük. 2. A csirkehúst falat nagyságú darabokra vágjuk. 3. Az olajat egy nagy, nehéz aljzatú edényben felmelegítjük, a csirke darabokat megbarnítjuk, majd papírtörölközőn lecsurgatjuk. Ugyanabban a lábasban, állandó kevergetés közben 5 percig puhára sütjük a hagymás pasztát. Hozzáadjuk a fűszerporokat, és 1 percig tovább keverjük. 4. Hozzáadjuk a cukrot, sűrített paradicsomot, paradicsom konzervet és zöldséglevest, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd visszatesszük a sült csirke falatokat és hozzáadjuk a curry leveleket. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 15-20 percig rotyogtatjuk. 5. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a joghurtot és az aprított koriandert.
Indiai étel (nem saját recept). Nagyon finom, nekem a kedvencem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Titánia83, 2009. dec. 1. 19:23
A chiken tikka masala elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.