Gombás-húsos tortilla recept
A Gombás-húsos tortilla hozzávalói:* 6 db tortilla
* 2 fej vöröshagyma
* 50 dkg gomba
* 50 dkg pulyka- vagy csirkemell
* reszelt sajt
* tejföl
* ételízesítő
* bors, majoránna, oregánó
* olaj
A Gombás-húsos tortilla elkészítési módja:
A hagymát megpucolod, megmosod, felszeleteled csíkokra, majd kevés olajban üvegesre párolod. Utána a pulykahúst is csíkokra szeled, majd hozzápárolod a hagymához. Ízesíted a fűszerekkel, aztán hagyod főni úgy 15 percig, majd hozzáadod a megmosott, felszeletelt gombát. Az egészet még 15 percig főzöd, majd a tűzről leveszed, és a tortillát kiterítve egyesével teszel a pulykás-gombás pörköltből. Ezután 1 evőkanál tejfölt teszel bele, majd feltekered (mint a palacsintát), és reszelt sajttal meghinted. Végül beteszed a grill alá vagy a mikróba, és aranybarnára sütöd.
Salátával is tálalható.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. jún. 4. 15:32
A gombás-húsos tortilla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.