Kakaós gombóc recept
A Kakaós gombóc hozzávalói:1 kg krumpli
30 dkg liszt
2 tojás
só
olaj
zsemlemorzsa
kakaó
porcukor
A Kakaós gombóc elkészítési módja:
Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk porcukorral. A krumplit megfőzzük, majd forrón áttörjük, és melegen összekeverjük a felvert tojásokkal. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, akkor még teszünk hozzá lisztet. A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm-re és kockákra osztjuk, rászórjuk az 1 teáskanál cukros kakaót. Összecsípjük a kockák széleit, és kis gombócot formálunk belőlük, utána esetleg lisztben megforgatjuk, így még jobban formálható lesz. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába.
Ebből a tésztából barackos, lekváros, szilvás gombóc is készülhet.
Jó étvágyat hozzá! :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: célia88, 2008. jún. 3. 14:29
A kakaós gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.