Török tea recept
A Török tea hozzávalói:***török tea főzéséhez alkalmas kétrészes teafőző
- feketetea-levelek
- víz
- cukor
A Török tea elkészítési módja:
A teafőző edény alsó részét feltöltjük vízzel, majd főzőlapon felforraljuk a vizet. A teafőző felső részébe egy-két kiskanál teafüvet teszünk (a mennyiség attól függ, milyen nagy a teafőzőnk, kisebbe elég 1-2 kanál, a nagyobb, többszemélyes fajtákba 3-4 kiskanállal is tehetünk), majd mikor a víz felforrt, ráöntjük a tealevelekre. Ezután az alsó részt ismét feltöltjük vízzel és a főzőlapra helyezzük. Rátesszük a felső részt a teafűvel és lefedjük. Addig főzzük, amíg a tealevelek a víz felszínéről eltűnnek. Ez elég sokáig is eltarthat, így ha gyorsan szeretnénk teát készíteni, a felső részben lévő tealeveles vizet külön főzőlapon is felforralhatjuk, majd amikor kész, rátesszük a vízzel felöntött alsó részre és együtt addig forraljuk, amíg az alsó részben lévő víz teljesen fel nem forr. A teát kis teapoharakba vagy hagyományos csészékbe öntjük a következő módon: a teakiöntő felső részéből kevés teát öntünk a pohárba, körülbelül egy-két ujjnyi vastagsában (attól függően, hogy mennyire erős teát szeretnénk készíteni), majd az alsó részből felöntjük forró vízzel. Végül cukrot adunk hozzá.
A törökök általában nem tesznek citromlevet a teába.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. máj. 26. 22:59
A török tea elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.