Caesar saláta csirkével recept
A Caesar saláta csirkével hozzávalói:20 dkg csirkemellfilé
2 ek szójaszósz
1 ek olaj
1 ek olívaolaj
só
bors
2 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
fél fej ropogós római saláta
1 kis fej hagyma
2 ek fehérborecet
1 tk mustár
cukor
15 dkg parmezán sajt
A Caesar saláta csirkével elkészítési módja:
A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük, meglocsoljuk a szójaszósszal. Hûtõbe tesszük és kb. 30 percig állni hagyjuk. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk, rózsaszínre pirítjuk, majd kivesszük az olajból, nehogy megkeseredjen. Beledobjuk a kenyérkockákat és mérsékelt tûzön aranybarnára pirítjuk, közben többször megkeverjük. Papírtörlõre szedjük ki, hogy felszívja az olajat és hagyjuk kihûlni. A húsokat 1 ek forró olajban megforgatjuk, majd megsütjük. Borsozzuk, hagyjuk kihûlni és a többi hozzávalóhoz hasonlóan felkockázzuk. A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk, apró darabokra tépkedjük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fehérborecettel és a mustárral összekeverjük és apránként hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Az így elõkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, leöntjük az öntettel. A tetejére parmezán sajtot szórunk.
Tehetünk bele 1 keményre fõzött, felkockázott tojást is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 26. 18:45
A caesar saláta csirkével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.