Lim-lom leves recept
40 perc
350/k
15/g
470/g
A Lim-lom leves hozzávalói:
1-e.k olíva olaj ,2db sárgarépa
2db zöldség gyökér ,1kis fej karalábé ,1kiscsokr petrezselyem zöld 1/2kg csirkemellfilé 2-dl tejföl 2-e.k liszt 1-fej vörös hagyma1-nagy ü gomba de ha van akkor 6db nagy fej gomba só bors kakukkfű ízlés szerint
A Lim-lom leves elkészítési módja:
a zöldséget megpucoljuk és megmossuk ,félre rakjuk az olajat odatesszük melegedni a hagymát apró kockára vágjuk és üvegesre pároljuk majd ha ez kész beletesszük a megmosott gombát ,fedő alatt hagyjuk párolni,ha ez kész beletesszük a megmosott csirkemell csíkokat és 5-percig együtt pároljuk végül beletesszük a zöldségeket és együtt pároljuk tovább még 5-percig ha az egész levet engedett beletesszük a 2-e.k lisztet felengedjük vizel ízlés szerint ízesítünk ha már a zöldségek is megpuhultak belekavarhatjuk a tejfölt felforraljuk végül 5-perc után le is zárhatjuk tálaláskor aprított petrezselyem zölddel díszítjük .
ne sok vízzel engedjük fel,mert ha a lisztet beletesszük akkor olyan krémes hatást kölcsönöz az ételnek.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: hajnal csillag, 2009. aug. 21. 19:05
A lim-lom leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.