Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lim-lom leves recept

Lim-lom leves recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 350/k
Zsírtartalom 15/g
Szénhidráttartalom 470/g

A Lim-lom leves hozzávalói:
1-e.k olíva olaj ,2db sárgarépa
2db zöldség gyökér ,1kis fej karalábé ,1kiscsokr petrezselyem zöld 1/2kg csirkemellfilé 2-dl tejföl 2-e.k liszt 1-fej vörös hagyma1-nagy ü gomba de ha van akkor 6db nagy fej gomba só bors kakukkfű ízlés szerint


A Lim-lom leves elkészítési módja:
a zöldséget megpucoljuk és megmossuk ,félre rakjuk az olajat odatesszük melegedni a hagymát apró kockára vágjuk és üvegesre pároljuk majd ha ez kész beletesszük a megmosott gombát ,fedő alatt hagyjuk párolni,ha ez kész beletesszük a megmosott csirkemell csíkokat és 5-percig együtt pároljuk végül beletesszük a zöldségeket és együtt pároljuk tovább még 5-percig ha az egész levet engedett beletesszük a 2-e.k lisztet felengedjük vizel ízlés szerint ízesítünk ha már a zöldségek is megpuhultak belekavarhatjuk a tejfölt felforraljuk végül 5-perc után le is zárhatjuk tálaláskor aprított petrezselyem zölddel díszítjük .

ne sok vízzel engedjük fel,mert ha a lisztet beletesszük akkor olyan krémes hatást kölcsönöz az ételnek.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lim-lom leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook