Graham pogácsa recept




25 dkg graham liszt
25 dkg fehér liszt
25 dkg margarin (light)
2,5 dkg élesztő
20 dkg túró(sovány)
2 tojássárgája
5 dkg sajt reszelve
1 kávéskanál só
A Graham pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt langyos vízben feloldjuk.A sajt kivételével az összes hozzávalót tálba tesszük , ráöntjük a feloldott élsztőt és jól kidolgozzuk. 3 X hajtogatjuk (15 perces szünetekkel),majd kb 2 cm vékonyra sodorjuk. Kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,a reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon kb 12-15 percig hőlégkeveréssel kisütjük.
Ebből a mennyiségből 72 db 3 cm átmérőjű pogácsa lesz.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. ápr. 2. 15:01
A graham pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.