Rákóczi túrós light recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
6,8/szelet
A Rákóczi túrós light hozzávalói:
Tészta : 25 dkg liszt
8 dkg light margarin
20 szem süssina
3 tojássárgája
1/2 dcl tejföl (12%-os)
1/2 cs sütőpor
Krém: 50 dkg sovány túró
25 szem süssina
2,5 dkg búzadara
3 tojássárgája
1 dcl tejföl(12%-os)
3 tojásfehérjéből hab
Rácshoz: 3tojásfehérje
4 evőkanál süssina por
3 dkg diabetikus lekvár
A Rákóczi túrós light elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrod.(a süssina tablettákat 1 evőkanál forró vízben feloldva adjuk hozzá) ,közepes méretű tepsiben hőlégkeveréssel 200 fokon kb 12 percig sütöd.Közben a krémhez felvered a fehérjét ,majd összekevered a hozzávalókat(szintúgy a süssinát feloldod 1 evőkanál forró vízben)és hozzáadod a keményre vert fehérjét.Kiveszed a sütőből a 3/4-ig megsült tésztát és rákened a túrókrémet.visszateszed a sütőbe kb 10-12 percre. Ezidő alatt felvered a maradék 3 fehérjét kemény habbá ,és amikor már kemény akkor vered hozzá a süssina port. Amikor megsült a tészta,kiveszed és nyomózsák segítségével berácsozod a tetejét,majd 5 percre visszateszed a sütőbe.Vigyázni kell , mert a hab gyorsan barnul. Amikor megsült ,kiveszed és a rácsok közepébe kávéskanál hegyévelegy-egy csipet diabetikus lekvárt teszel.
Nagyon finom,mutatós és könnyed sütemény.
Ez a mennyiség kb 35 szelethez elegendő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. ápr. 5. 16:21
A rákóczi túrós light elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.