Gombával töltött paradicsom recept
40 perc
A Gombával töltött paradicsom hozzávalói:
30 dkg. gomba (lehet erdei vegyesgomba is)
5 dkg. vaj
2 fej vöröshagyma, 10 dkg. reszelt sajt
só.
őrölt feketebors,
8 db. közepes nagyságú érett paradicsom
tejfel
A Gombával töltött paradicsom elkészítési módja:
A gombát megmossuk és apró darabokra szeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk és a forró vajon dinszeltjük, majd hozzáadjuk a gombát is és ízersitjük sóval, őrölt feketeborssal. A paradicsomokat megmossuk, tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük s helyére a gombás masszát betöltjük. Kivajazott tepsibe tesszük. A paradicsomok tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütáben készre sütjük. Tálaláskor hideg tejfölt is kínálhatunk hozzá. Köritésnek burgonyaroládot ajánlunk
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 1. 13:02
A gombával töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.