Csorbaleves erdélyiesen recept


1 kg
marhacsont
40 dkg
marhalábszár
25 dkg
vöröshagyma
25 dkg
petrezselyem
10 dkg
vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál rizs
1 db
tojás
1 egész citrom
Só
őrölt feketebors izlés szerint.
A Csorbaleves erdélyiesen elkészítési módja:
A megmosott csontot és a húst feltesszük hideg vízben főni, s ha fő szükség szerint lehabozzuk.Beletesszük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is, de ebből valamennyi visszatartunk diszitésnek. Ha a hús megfőtt az egészet leszürjük, a húst kiszedjük és kissebb kockákra vágjuk,visszatesszük a leszűrt lébe. A tisztított petrezselymet felszeletelve hozzáadjuk a megmosott rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk,az egész citrom levével savanyítjuk és tovább főzzük. A készre főzés előtt a tojást habosra verjük,ezzel feleresztjük, de vigyázzunk, nehogy összemenjen. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 1. 09:25
A csorbaleves erdélyiesen elkészítési módja és hozzávalói.