Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Gombabefőtt székelyesen recept

Gombabefőtt székelyesen recept

Elkészítési idő 90 perc

A Gombabefőtt székelyesen hozzávalói:
60 dkg. erdei gomba ( lila pereszke, rizike, stb.)
1-2 gerezd fokhagyma,
8-10 szem feketebors,
só,
kapor,
2 - 3 tormaszelet,
1 nagyobb szál sárgarépa.
4-5 szem borókabogyó ( vagy 2 db. fenyőágacska)
borecet,
késhegynyi tartósító


A Gombabefőtt székelyesen elkészítési módja:
A gombákat tisztítjuk, majd szeleteljük. A kisebb fejeket egyben hagyhatjuk. Enyhén sós vizet forralunk és a gombát 6-7 percig előfőzzük. A tormát, sárgarétát tisztitjuk,A tormát hosszában a sárgarépát karikára, vékonyan szeleteljük.ííAt nüvegek aljára kevés tartósítót szórunk, majd kaprot, szemes feketeborsot és pár szem borókabogyót rakunk.Belerekajuk a lecsurgatott előfőzőtt gomba egy részét, közé szórunk egy sorsárgarépát, 1 gerezd fokhagymát. A rétegezést addig folytatjuk, amig az üveg megtelik. Ekkor a gombákat a tormaszeletekkel leszoritjuk. Közben enyhén sós, borecetes levet készítünk, amit forrón a gombákra öntünk.A lére tartósítószert szórva lezárjuk, majd nedves gőzben 5 - 6 percig gőzöljük, s végül száraz dunsztban hagyjuk. Hüvős helyen tároljuk.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A gombabefőtt székelyesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook