Pontyhalászlé recept


fejenként 25-30 dkg ponty
1-1 db fej és farok 1 nagy fej vöröshagyma
őrölt pirospaprika
1-1 db tv-paprika
paradicsom és csípős paprika.
A Pontyhalászlé elkészítési módja:
A felkarikázott hagymát a fejjel és a farokkal addig főzzük a pirospaprikás vízben, míg kellőképp megpuhul és a hús leválik a csontról. Ekkor egy paradicsomprés segítségével áttörjük a halat a hagymával együtt. Az így keletkezett alap léhez adjuk a halszeleteket, paradicsomot és erős paprikát, sózzuk és még 30-40 percig főzzük. Keverni nem szabad, nehogy szétessenek a halszeletek, ehelyett az edényt mozgatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 14. 05:22
A pontyhalászlé elkészítési módja és hozzávalói.