Aszaltszilva leves recept
Az Aszaltszilva leves hozzávalói:10 dkg aszalt szilva
1 nagy alma
5 dkg mazsola
2 dl fehérbor
1/2 citrom
1 evőkanál rizsliszt
csipetnyi só
1-2 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
kis darabka fahéj
Az Aszaltszilva leves elkészítési módja:
A megmosott aszalt szilvát és a mazsolát 2-3 órahosszat meleg vízben áztatjuk, majd leszűrjük. Cukorral, citromlével, annak vékony csíkokra vágott héjával, a fahéjjal, sóval puhára főzzük. Ezután a borral simára kevert liszttel a levest besűrítjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott almát és még 5-6 percig főzzük. Melegen és hidegen is fogyasztható.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. ápr. 12. 08:39
Az aszaltszilva leves elkészítési módja és hozzávalói.