Kakaós lepény recept
40 perc
A Kakaós lepény hozzávalói:
2 db tojás
10 dkg ráma
50 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
2,5 dl tej.
A Kakaós lepény elkészítési módja:
Mindezt jó alaposan összeturmixolom. Majd beleteszek 2,5dl tejet, 50 dkg lisztet, 1,5 csomag sütőport. Ezeket együtt ismét összedolgozom. Ezután a gáztepsi méretű (30 x 35 cm-es ) tepsi aljára sütőpapírt rakok. A masszába még belekeverem a mazsolát, az összedarabolt aszalt szilvát, illetve sárgabarackot, és a sütőpapírra ráöntöm. Végül a tetejére hézagosan még kimagozott meggyet is szórok. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt készre sütöm.
Tipp: A tepsi alá egy kis lábasba vizet rakunk a sütőbe, hogy a sütés közben a közepe ne púposodjon meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: skandi, 2008. ápr. 16. 09:30
A kakaós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.