Túrógombóc (hamis) recept
A Túrógombóc (hamis) hozzávalói:1 liter aludttej vagy kefir
15 dkg búzadara
cukor
zsemlemorzsa
olaj
tejföl
A Túrógombóc (hamis) elkészítési módja:
Az aludttejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kevés cukorral elkevert búzadarát. Ha megfőtt (azaz a daraszemcsék áttetszővé váltak), tegyük félre. Amint megszilárdult (míg kihül kb. azaz idő) a massza annyira, hogy alakítható, formáljunk belőle (vizes kézzel) kis gombócokat, s azokat forgassuk pirított zsemlemorzsába. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 15. 17:59
A túrógombóc (hamis) elkészítési módja és hozzávalói.