Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrógombóc (hamis) recept

Túrógombóc (hamis) recept

A Túrógombóc (hamis) hozzávalói:
1 liter aludttej vagy kefir
15 dkg búzadara
cukor
zsemlemorzsa
olaj
tejföl


A Túrógombóc (hamis) elkészítési módja:
Az aludttejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kevés cukorral elkevert búzadarát. Ha megfőtt (azaz a daraszemcsék áttetszővé váltak), tegyük félre. Amint megszilárdult (míg kihül kb. azaz idő) a massza annyira, hogy alakítható, formáljunk belőle (vizes kézzel) kis gombócokat, s azokat forgassuk pirított zsemlemorzsába. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrógombóc (hamis) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook