Gesztenyerolád 2. recept
A Gesztenyerolád 2. hozzávalói:Tésztához:
6 tojássárgája,
12 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
6 tojás felvert habja,
1/2 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tasak vaníliapuding,
4 dl tej,
15 dkg gesztenyemassza
Töltelékhez:
35 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
kb. 20 dkg étcsokoládé tortabevonó
A Gesztenyerolád 2. elkészítési módja:
A 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskótamasszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, majd még melegen felcsavarjuk. (Én egyben sütöttem meg, nem választottam ketté, illetve gáztepsiben!) A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük. A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Gőz fölött megmelegítjük a csokoládét, majd bevonjuk vele a piskótaroládot. Kihűlés után szeleteljük. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenyerolád külseje szép fényes lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 7ffcb4cad9, 2011. márc. 9. 20:55
A gesztenyerolád 2. elkészítési módja és hozzávalói.