Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Csoda finom kalács recept

Csoda finom kalács recept

A Csoda finom kalács hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
8 dkg kristálycukor
1 kávéskanál só
A töltelékhez:
20 dkg vaj
1 evőkanál őrölt fahéj
35 dkg porcukor
25 dkg darált dió
kevés tej
1 tojás a tetejére


A Csoda finom kalács elkészítési módja:
A tészta langyos hozzávalóit a dagasztógép üstjébe vagy egy nagy tálba tesszük, és közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha friss az élesztő, akkor azt felfuttatjuk a szokásos módon. Cipót formázunk a tésztából, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Összekeverjük a vaj felét a fahéjjal és a porcukor felével. A diós krémhez pedig kevés forró tejhez adjuk a darált diót meg a maradék porcukrot, jól elkeverjük (jól kenhető legyen, de ne folyjon), és ha teljesen kihűlt, összedolgozzuk a maradék 10 dkg vajjal. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Nagy deszkán vékony téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalával párhuzamosan képzeletben elfelezzük a tésztát. Az egyik felére fahéjas tölteléket kenünk, a másikra diósat. Mindkét oldalról feltekerjük a tésztát a középső, képzeletbeli elválasztó vonalig. 8-10 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kalácsokat. Ha újra megkelt a tészta, akkor lekenjük a tetejét szobahőmérsékletű tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A csoda finom kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook