Krémes szelet recept
60 perc
A Krémes szelet hozzávalói:
6 tojás,cukor,sütőpor,étolaj,melegvíz,kakaópor(nem cukrozott),liszt,2 cs
vaníliapuding(főzős),1 vaníliás cukor,tej,margarin,porcukor,Hulala tejszín(500 ml-es)
A Krémes szelet elkészítési módja:
Piskóta: 6 tojás sárgája,6 evőkanál cukor,4 ek. melegvízzel kikeverjük.Beleteszünk 4 ek. lisztet,2 ek. kakaóport,1 dl étolajat,1 cs. sütőport,és a felvert tojások fehérjét.Összekeverjük és piskótát sütünk belőle.Ha kihűlt félbevágjuk,hogy 2 piskótalapot kapjunk. Krém: 2 cs. vaníliapudingot 5 ek.cukorral és 1 vaníliacukorral 7,5 dl tejben megfőzzük,a végén 1 teáskanál lisztet keverünk hozzá.Külön kikeverünk fél kocka margarint 6 ek. porcukorral.Ha a vaníliapuding kihűlt hozzákeverjük a margarinos krémet.Piskóta egyik felére kenjük a krémet,majd utána a habbá vert tejszínt,tetejét a piskóta másik felével borítjuk.
A tetejére való piskótát előre felkockázzuk (amekkora szeletek lesznek),hogy ne nyomjuk ki alóla a krémet majd szeletelés közben.Tetejét porcukorral hintjük.
Kiadós és nagyon finom!:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pötty83, 2011. márc. 8. 13:30
A krémes szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.