Bécsi cseresznyés muffin recept
A Bécsi cseresznyés muffin hozzávalói:kb. 1/2 kg cseresznye, vagy meggy
5 dkg étcsokoládé
18 dkg puha margarin
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
4 tojás
22-23 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
8 dkg étkezési keményítő
csipetnyi só
kb.5 cm átmérőjű muffin papírok
A Bécsi cseresznyés muffin elkészítési módja:
A cseresznyét kimagozzuk, a csokoládét durvára feldaraboljuk. A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, és a sóval krémesre keverjük. A tojásokat a margarinos masszába dolgozzuk, majd beleszitáljuk a sütőporral, és a keményítővel elkevert lisztet. A cseresznyét és a csokoládét a tésztába vegyítjük. A muffin papírokat tepsibe állítjuk, és belekanalazzuk a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon 25-30 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. márc. 8. 11:48
A bécsi cseresznyés muffin elkészítési módja és hozzávalói.