Meggyes-kókuszos keksztekercs recept
A Meggyes-kókuszos keksztekercs hozzávalói:Alap:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál feketekávé
tej az összeállításhoz
Krém:
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék + a megszóráshoz
magozott meggy - legalább fél kiló
A Meggyes-kókuszos keksztekercs elkészítési módja:
Az alap hozzávalóiból meggyúrtam a tésztát. Annyit változtattam, hogy nem tejjel gyúrtam meg, hanem meggylével. Mirelit meggyet (kb. 60 dekát)kimagoztam, és szobahőmérsékleten hagytam lecsöpögni a levét, ebből használtam fel a tésztához annyit, hogy rugalmasra összeálljon. Fél deci rumot is adtam bele. Összeállítás után egy órára hűtőbe tettem. A krémhez a vajat a porcukorral alaposan kikevertem. A kókuszreszeléknek csak a felét tettem bele a krémbe. A hűtőből kivett kekszes tésztát kétfelé vettem. Az egyikből 3 gombócot gyúrtam, majd ezeket egyenként téglalapokká nyújtottam szilikonos sütőpapírok között. Elég nehéz volt vele bánni, de sikerült kb. 2 mm vastagságú, 20x30centis lapot nyújtani(egyenként). Ezt megkentem krémmel, a szélére raktam egy sor meggyet és feltekertem. Mindhárom rudat egy órára hűtőbe tettem és csak utána nyújtottam ki a keksztészta maradék felét olyan hosszúra, mint a rudak hosszúsága, és olyan szélesre, hogy keresztben betakarja az egymásra helyezett rudakat.. Megkentem krémmel, két rudat ráhelyeztem, ezekre is krémet kentem, meg közéjük is, így helyeztem a harmadik rudat a tetejükre középre. A maradék krémet erre kentem, meg a rudak oldalánál kitöltöttem azt a részt ahol egyébként beesne. Ekkor a sütőpapírral, amelyen dolgoztam, óvatosan feltekertem. Ecsetet kávéba mártottam, kívülről bekentem és megszórtam kókuszreszelékkel,
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. márc. 22. 11:25
A meggyes-kókuszos keksztekercs elkészítési módja és hozzávalói.