Gesztenyekocka recept
70 perc
A Gesztenyekocka hozzávalói:
Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
10 dkg ráma
6 ek liszt
fél cs. sütőpor
2 ek keserű kakaópor
Krémhez:
1 cs. vanília ízű pudingpor (főznivaló)
3 dl tej
25 dkg porcukor
20 dkg ráma
50 dkg gesztenyemassza
2 ek rum ( én kihagytam :))
tetejére:
6 dl habtejszín
2 cs. habfix
3-4 ek kristálycukor
2 ek keserű kakaópor
A Gesztenyekocka elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. az olvasztott ,de nem meleg margarint belecsurgatjuk,keverjük. A lisztet a sütőporral ,a kakaóporral összeforgatjuk. egyharmadát az előzőekre szitáljuk,de nem keverjük el!A tojásfehérjéket kemény hebbá verjük ,egyharmadát a masszára rakjuk és összeforgatjuk óvatosan.A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit (kb 30x30) kikenünk, lisztezünk, belekenjük a masszát (vékony tészta lesz) 180 fokon 20 perc alatt megsütjük (légkeveréssel 165 fok) A krémhez a pudingport 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük ,kihülni hagyjuk! A margarint a porcukorral keverjük, majd a megnyomkodott gesztenyemasszát és a hideg vanilia krémet is hozzáadjuk , keverjük! jöhet a rum ,aki szereti! Egyenletesen a tésztára kenjük! A tejszínt habbá keverjük ,a habfixálót és a cukrot is beleszorjuk és keményre verjük! a gesztenyekrémre kenjük, a tetejére kakaóport szitálunk és behűtjük! Tálaláskor forró vízbe mártott kanállal kockákra vágjuk!
Kész sütiről kép :Naplóm 451.kép
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mokka78, 2009. jún. 24. 14:23
A gesztenyekocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.