Sajtos zöldségkrémleves recept


hozzávalók 4 személyre:
-30 dkg burgonya
-1szál póréhagyma
-2doboz bébirépa
-1fej hagyma
-1gerezd fokhagyma
-20dkg Beaufort sajt (helyette ementáli is lehet)
-7,5 dl tyúkhúsleves
-2,5 dl száraz fehérbor
-2evőkanál olaj
-só
A Sajtos zöldségkrémleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Nagylábasban olajat forrósítunk és beletesszük a hagymát, a pórét, amiket megsózunk és üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát is. Felöntjük a levessel és 20 percig fedő alatt főzzük. Belekeverjük a lecsöpögetett bébirépát és további 2 percig főzzük. Összeturmixoljuk. A levest visszaöntjük a lábosba, belekeverjük a reszeltsajtot és a száraz fehérbort. Kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Karibu, 2008. jan. 8. 18:57
A sajtos zöldségkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.