Krumplis, hagymás omlett recept
A Krumplis, hagymás omlett hozzávalói:50 dkg burgonya
6 tojás
1 nagy fej vagy két kisebb hagyma (lehetőleg fehér vagy 4-5 mogyoró)
olaj
só, bors
A Krumplis, hagymás omlett elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, vékony (3-4mm vastagságú) szeletekre, félkörökre vágjuk. Egy serpenyőben bőséges mennyiségű (1, 5 dl) olajat hevítünk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, megsózzuk. Közepes lángon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a krumplit. Nagyjából 15 perc alatt készre puhítjuk, pirítjuk a burgonyát. (Figyeljünk, hogy ne essen szét.) Kiszedjük egy tálba, felitatjuk róla a felesleges olajat. A serpenyőben maradt olajat kiöntjük. A tojásokat elhabarjuk a sóval és a borssal, összekeverjük a krumplival. A serpenyőben ismét olajat melegítünk, beleöntjük a krumplis tojást. Alacsony-közepes lángon 8-10 percig sütjük. Ha az alsó fele már átsült, és a teteje is kezd összeállni, de még nem dermed meg, ráborítunk a serpenyőre egy nagy tányért. A serpenyőt visszafordítjuk, kicsi olajat öntünk bele. A tányérról ügyesen visszacsúsztatjuk a lepényt az edénybe, 2-3 perc további sütés következik. 10 percig hagyjuk állni, langyosra hűlve vagy akár hidegen is tálalhatjuk.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 29. 15:59
A krumplis, hagymás omlett elkészítési módja és hozzávalói.