Pórés sajtleves recept
A Pórés sajtleves hozzávalói:1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt só, bors,
kenyérkockák
A Pórés sajtleves elkészítési módja:
A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük. A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük. A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 28. 15:58
A pórés sajtleves elkészítési módja és hozzávalói.