Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pórés sajtleves recept

Pórés sajtleves recept

A Pórés sajtleves hozzávalói:
1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt só, bors,
kenyérkockák


A Pórés sajtleves elkészítési módja:
A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük. A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük. A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pórés sajtleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook